Malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üzeri için benmari usulü erimiş çikolata
Hamur yoğrulur ve en az 1 saat mayada bekletilir.
Önce hamur yoğrulur. Hafif cıvık olacak. Sonra yağ kızdırılır. Elimizi yaplayıp en küçük çay kaşığı ile parça koparırız. Çay kaşığını da mutlaka yağlayın. Sonra yapa atıp kızartırız. Şerbeti hazırlayıp soğuturuz. Sonra kızaran lokmalar direkt şerbetin içine daldırılıp 1-2 dk bekletilir. Sonra alınır. Şerbette çok beklemesin yoksa yumuşar. En sonda çikolata dökülür ve hazır.
Deneyeceklere afiyet olsun
Lava Döküm Yuvarlak Rosto ve Fırın Tepsisi Döküm Demir Yekpare Çift Kulplu Çap(Ø)30cm.
Lava Döküm Dikdörtgen Rosto ve Fırın Tepsisi Döküm Demir Yekpare Çift Kulplu Ölçü 26x40cm.
Lava Döküm Dikdörtgen Rosto ve Fırın Tepsisi Döküm Demir Yekpare Çift Kulplu Ölçü 22x30cm.
0
)