Malzemeler:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (piyazlık doğranmış)
750 g taze fasulye
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
Üzeri için:
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Soğanalrı zeytinyağı ile birlikte yumuşayana kadar pişirin. Üzerine taze fasulyeleri ilave edip, canlı yeşil bir renk alana dek, yaklaşık 10 dakika kavurun. Kavrulmuş fasulyelerin üzerine tuz ve suyu ilave edip kapağını kapatın ve fasulyteler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin. Pişmiş ve suyunu çekmiş olan fasulyeleri servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış pul biber gezdirip servis edin.
Afiyet Olsun...
0
)