Malzemeler;
250 gram kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 tane orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber, pulbiber, toz kırmızı biber
Kuru reyhan (mutlaka ekleyin çok güzel bir lezzet katıyor)
Bir tutam maydanoz
4-5 adet kabak
Dolmaların üzerine eklemek için sos
1 tatlı kaşığı salça
1,5 -2 su bardağı sıcak su
Tuz, zeytinyağ
İç malzemesi için bir kaba kıymayı alıyoruz üzerine ince bulgur, çok ince doğradığımız soğanları, maydanoz, salça, zeytinyağ, baharatları ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Kabakları önce ince bir şekilde soyup çatalla çizik atıp yıkıyoruz. Kabakları iki parmak kadar büyüklükte kesip içini oyucuyla yada kaşık ile oyuyoruz. İçine hazırladığımız harcı koyup tencereye diziyoruz. Üzerine tuz serpip zeytinyağı gezdirip salçalı suyunu karıştırıp döküyoruz ocağa koyup pişiriyoruz. Ben döküm tencere kullandığım için kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakikada pişti. Sonrasında tencerenin kapağını açıp fırına alıp 200° fırında biraz kızartıyoruz.
İlk sıcaklığı gidince tabaga alıp üzerine yoğurt ve yemeğin suyu ve yağından ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun
Lava Döküm Çok Amaçlı Yayvan Tencere. Kubbe Form Kapaklı Folk Serisi Çap(Ø)28cm.
Lava Döküm Çok Amaçlı Yayvan Tencere. Glaze Serisi Çap(Ø)24cm. - Kırmızı
0
)