Malzemeler:
300 g Asma yaprağı
1 adet limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
İç Harcı için:
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı tarçın
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
İç harç için soğanları tencerede kavurup 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdüğününüz pirinçleri de ekleyin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, karabiber, yenibahar, tarçın, kesme şeker ve tuzuda ekledikten sonra sıcak suyu katın ve kısık ateşte beş dakika pişirip ocaktan alın. Salamura yaprakların içine bu harcı paylaştırıp sarmaları kapatın. Tencerenin tabanına birkaç yaprak dizdikten sonra üzerine sarmaları tek tek koyun. Üzerine limon dilimlerini de koyup zeytinyağı ve sıcak suyu üstlerinde gezdirin. Pişerken açılmamaları için üzerine bir tabak kapatın. Kısık ateşte 35 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun...
0
)